Често задавани въпроси

В. Каква е разликата между гранитът и мраморът?

 О. Гранитът е един от най-здравите материали на земята. Той е съставен основно от кварц, фелдшпат и слюда. Другите минерали които могат да се видят в гранита създават неговите уникални цветове, текстури и форми. Използва се като материал за гранитни плотове, който е по-устойчив от мрамора на надраскване, киселини, багрилни вещества и топлина. Той е вечен и се предлага в голямо разнообразие от цветове, текстура от уникални кристали, които създават топла и приветлива среда за кухнята или банята.

 О. Мраморът изглежда прекрасно, в банята, където изпъкват жилките и цветове, които се използват за създаване на изискан дизайн. Мраморът е съставени предимно от калцит. Той е чувствителен към кисели храни, които често се срещат в кухнята, като оцет, лимон, домати, вино, както и някои почистващи средства за премахване на мухъл и други материали и могат да повредят полиранотъо покритие. Мраморния плот определено е по подходящ за бани и сухи помещения.

 В. Какъв материал да използвам за моя кухненски плот ? Гранит или мрамор?

 О. Гранит е най-твърдия камък за обработка. Гранит може да се използва навсякъде на закрито или открито. Мрамор може да се използва почти навсякъде, но си има своите ограничения. Мраморът не е подходящ за външните метеорологични условия и е по-податливи на замъгляване, надраскване и зацапване. Ние не препоръчваме използването на мрамор като кухненски плот.

В. Какви специални грижи се изискват за камъка?

 О. Мраморът трябва да бъдат запечатан веднъж или два пъти годишно. Гранити трябва да бъде запечатана веднъж годишно. Имайте предвид, че с използването на запечатващи пасти се предотватява лесното зацапване. Пастирането просто запълва порите в камъка и паправи процеса на оцветяване-бавен, по този начин ви дава повече време за почистване на разлива, преди да се превърне в петно. В противен случай, чистете старатено и редовно, не използвайте киселинни или абразивни почистващи препарати, които ще повредят блясъка с течение на времето.

 В. Мога ли да режа с нож върху гранитния плот?

 О. Само ако искате да съсипете острието на ножа. Гранит плотове са много трудни за надраскване, остриета ще се изтъпят много бързо ако използвате работния плот като повърхност за рязане. Винаги нарязвайте котлетитет на дървени или пластмасови дъски за рязане.

 В. Какво трябва да направя, за да получа ценова оферта?

 О. За нас е необходимо да изготвите подробна скица, която да ни даде ясна представа за размери и подробности на всяко парче, ръбовете които трябва да се полират, срязове за котлони и вид мивки. Изпратете го до нас по поща , факс или е мейл и ние ще Ви изпратим оферта, обикновено в рамките на един работен ден, ако проекта е достатъчно ясен.

 В. Гарантирате ли за точността на офертата?

 О. Ако информацията, която са ни дали е вярна такава ще бъде и оценката. Има обаче някои подробности, които обикновено непрофесионалисти пропускат, както и ние не сме в състояние да знаем преди да погледнем работата. След като направим темплейта ние ще потвърждим цената за вас.

 В. Мога ли да добавя други плотове по-късно?

 О. Да, въпреки че точно съвпадение на цветове може да се окаже проблем.

 В. Дали свръзките ще се виждат ?

 О. Свръзките често са неизбежни. Ние ще направим всичко възможно, за да се избегнат или намалим броя на връзките в процеса на работа. Поради кристалната структура на натуралния гранит и мрамор всеки ряз с диамантените инструменти осигуряват много леко скосени прави ъбове. При нивелцията и прилепването на двете повърхности фугата е едва доловима. Връзките се свързват със същия цвят каменно лепило.

 В. Моят каменен плот е надраскан.

 О. Може ли да бъде отново полиран на място? Да, но премахването на нараняванията ще създаде леко понижаване на повърхността, което ако се вгледате ще се вижда от отражението на светлината. Почти е невъзможно да се постигне същият блясък на материала , който се постига в работилницата. Друг вариант ако повредите са големи то грапавините да се запълнят със специално лепило за камък и отново се полира повърхността , но отново ще останат следи видими отблизо .

 В. Какво е „меден” гранит?

О. Точно погледнато, гранитът се нарича "меден ", когато процеса на полиране се спрян точно преди повърхността да отрази блесъка. Това дава по-мек, матов външнен вид на камъка. Ние можем да направим това с полирания гранит, като повторно полираме повърхността с по-ниска степен по този начин се премахва блясъка.

 В. Можете ли да ми дадете оферта по телефона?

О. Евентуално, ако това е само за едно парче или заедна изключително малка поръчка.

 В. Може ли да ни дадете проби ?

О. Да, ние можем или да ви дадем проби (максимум 3), след като одобрите представената оферта.

 Мога ли да погледна плочата преди рязане?

О. Да, всъщност ние бихме искали да видете малки проби за да сте сигурни в цветът на материала. Ако се интересувате от някой от нашите съвети за гранитът можете да ни посетите нашата работилница, за да видите голям списък от материали и дори да избирате точно плочата, която искате.

 В. Имате ли някакви готови (изрязани и полирани) плочи, които можем да погледнем?

 О. Да, в нашия офис, който е отворен от 9-17:00, от понеделник до събота.

 В. Мжем ли да монтираме плочките на стената преди монтирането на плотовете?

О. Не, моля, изчакайте, докато каменни плотове са монтирани.

 В. Задължително ли е да направите темплейт ?

О. Да, и моля да ни помогнете с всички въпроси, които можем да имаме.

 В. Ще монтирате ли  ВиК на мивката?

О. За съжаление, трябва ви водопроводчик за това. Въпреки това ние ще монтираме мивката под или над плот в/у гранита . Моля, обърнете внимание на тежките керамични мивки ще трябва да подсилите основата под мивката предварително.

 

Ако имате някакви въпроси, на които не сме отговорили тук, моля не се колебайте да се свържете с нас


| Home | Contacts | Site Map | blog | Products | Materials | Gallery | Recommendations | About Us | Questions|

Copyright © 2011 STONETECH. All Rights Reserved. Powered by BURG DESIGN